Invigning – Det nya Sverige

Sverige och svensk ekonomi befinner sig i ett helt nytt läge. Regeringen har bytt skattesänkningar mot investeringar vilket har fått hjulen att börja snurra i ekonomin. 200 000 fler har kommit i jobb. Sverige befinner sig samtidigt i ett demografiskt skifte. Vi lever allt längre och det föds allt fler barn. Socialdemokraterna vill säkerställa att alla i hela landet får en sjukvård, äldreomsorg och skolgång av hög kvalitet. Välfärden är den viktigaste mekanism vi har för att utjämna livschanser och bekämpa ojämlikheten. Genom att vi skapat ordning och reda i statsfinanserna är Sverige i ett mycket gynnsamt läge. Vi har nu resurserna att öka tryggheten genom att investera i jobben och genom att satsa på välfärden. Så fortsätter vi framtidsbygget för ett bättre Sverige för alla. Magdalena Andersson, finansminister
14 Nov 2017
10:00 - 10:30
The Theatre

Invigning – Det nya Sverige

Sverige och svensk ekonomi befinner sig i ett helt nytt läge. Regeringen har bytt skattesänkningar mot investeringar vilket har fått hjulen att börja snurra i ekonomin. 200 000 fler har kommit i jobb. Sverige befinner sig samtidigt i ett demografiskt skifte. Vi lever allt längre och det föds allt fler barn. Socialdemokraterna vill säkerställa att alla i hela landet får en sjukvård, äldreomsorg och skolgång av hög kvalitet. Välfärden är den viktigaste mekanism vi har för att utjämna livschanser och bekämpa ojämlikheten.

Genom att vi skapat ordning och reda i statsfinanserna är Sverige i ett mycket gynnsamt läge. Vi har nu resurserna att öka tryggheten genom att investera i jobben och genom att satsa på välfärden.
Så fortsätter vi framtidsbygget för ett bättre Sverige för alla.

Magdalena Andersson, finansminister

0