HELSINGBORG UTSEDD TILL
SVERIGES IT-KOMMUN 2015

Anmälan till Sveriges IT-kommun 2017 öppnar under januari 2017.
CHECKLISTA FÖR SVERIGES NÄSTA IT-KOMMUN

Helsingborgs stad arrangerade ett seminarium under almedalsveckan med rubriken:  Checklista för Sveriges nästa IT-kommun. Ovan ser du Livesändning från seminariet. Man samlade in punkter till checklistan från allmänheten. Här ser man de punkter som var inskickade: http://j.mp/itkommun-show

 


Checklista för Sveriges nästa IT-kommun

Arrangör: Helsingborgs stad – en del av Öresundshuset
Dag: Tisdag 5 juli
Tid: 08.00-09.00
Plats: Öresundshuset, Hästgatan 1, Visby

2015-2016 är Helsingborg Sveriges IT-kommun. Nästa gång kanske någon annan är bäst på internet och att ta tillvara digitaliseringens möjligheter. Så vad kommer krävas av nästa vinnare, och varför är det just Helsingborg som innehar titeln idag?

Under en timmes samtal mellan experter på scen och publik i både det fysiska och digitala rummet tar vi fram Almedalsveckans kanske viktigaste checklista – för den som vill följa, eller leda, den digitala utvecklingen i såväl privat som offentlig sektor. Joakim Jardenberg, internetchef emeritus i Helsingborgs stad, leder samtalet från scen tillsammans med en expertpanel. Ett samtal som tar avstamp i att ta internet på allvar, och som förs utifrån flera perspektiv.

Medverkande:
Joakim Jardenberg, internetchef emeritus, Helsingborgs stad
Olle Wästberg, tidigare statssekreterare i Finansdepartementet och ordförande för Demokratiutredningen
Åsa Zetterberg, sektionschef SKL och expert Digitaliseringskommissionen
Ann Hellenius, IT-direktör, Stockholms stad
David Mothander, nordisk policychef, Google

HELSINGBORG UTSEDD TILL SVERIGES IT-KOMMUN 2015

Helsingborgs stad tilldelades utmärkelsen Sveriges IT-kommun 2015 för sitt framgångsrika arbete med att använda digitaliseringens möjligheter för att göra det enklare, öppnare och effektivare.

Priset delades ut av IT-minister Mehmet Kaplan under Kvalitetsmässans invigningsgala på GöteborgsOperan.

Juryns motivering:

”Året pris går till en kommun som vågar blicka ut i världen och in i framtiden. Helsingborg har lyckats skapa bred uppslutning bakom en vision av hur digitalisering kan bidra till ett samhälle där utmaningar istället blir till möjligheter. Kommunen har arbetat kontinuerligt och målinriktat för att erbjuda en modern service till medborgare och företag med hjälp av kundcenter, digitala tjänster och hemsida i toppklass.

Hos Helsingborg finns en nyfikenhet på vad ny teknik kan tillföra staden, och en öppenhet till att testa nya vägar för att nå invånarna i digitala miljöer där de känner sig hemma.

Med sitt innovativa och gedigna arbete med digitalisering är Helsingborg en föregångare som vi hoppas att fler kommer inspireras av”.