Kvalitet & Förnyelse

10
maj

Tina Thörner dansar in…

Tina Thörner, f.d. kartläsare inom rallysporten och känd från "Let's Dance" som numera jobbar som föreläsare och coach.

Tina Thörner, f.d. kartläsare inom rallysporten och känd från "Let's Dance" som numera jobbar som föreläsare och coach.

Tina Thörner är kartläserskan som bytte ut rallyoverallen och stövlarna mot paljettklänningar och högklackat. Med den äran, hon och Tobias Karlsson blev trea i årets Let’s Dance. Hade juryn fått bestämma hade de åkt ut tidigare, men Tina och Tobias vann folkets röster. Dansandet har gjort Tina Thörner folkkär. Hon har kvar kontakterna med rallysporten, men jobbar numera mest som föreläsare och coach. På Kvalitetsmässan finns chansen att höra henne i den rollen.

Let´s Dance-äventyret är över. Vad var det roligaste?
Det var att jag fick prova på något jag aldrig förut funderat över eller trodde att jag gillade. Men det var en enorm resa och framför allt med alla nya människor och de utmaningar som var på vägen. Tobias var en klippa och det var värt den tid det tog att komma på en tredje plats. Dessutom har jag gått ner i vikt och fått en fastare kropp med muskler jag inte trodde fanns…

Vilka av dina färdigheter från rallyvärlden hade du störst nytta av i Let’s Dance?
Att hålla fokus, träna ihärdig – inte ge upp – hålla gnistan uppe fast fötterna var helt slut med både blåsor och dåligt blodflöde!

Du jobbar idag som föreläsare och coach vilket är ditt centrala budskap till dina åhörare?
Mitt budskap handlar om att skapa sitt bästa jag i alla lägen – sin lyckliga vardag. Det gäller att ha verktyg att hantera livets utmaningar, som alltid kommer och går, både privat och på jobbet. Att se så positivt som möjligt på allt och att ta 100 procent ansvar för allt man säger och gör, och att eliminera ursäkter och bortförklaringar.

En av dina föreläsningar har rubriken ”Drottning bland kungar”. Hur har det påverkat dig att vara verksam i en så manlig värld som rallysporten?
Det har inneburit både bra och mindre bra erfarenheter. Men jag är idag väldigt “rakt på sak” gillar att jobba med fakta direkt – inga långa om och men och… mera våghalsig. Jag ältar sällan eller funderar på det som skett utan jobbar med att skapa framtid!

Du har också varit fritidspolitiker för Moderaterna. Vilka erfarenheter och lärdomar har du med dig från den världen?
Att det tar lång tid att få alla att jobba effektivt åt ett håll – att vi i större utsträckning behöver se till kommunens bästa och mindre till politiska partiers riktlinjer. Vi behöver få in mera “drag” i hur man agerar och skapa mera engagemang så att alla att bli mera delaktiga runtomkring.

Och till sist: Ditt bästa tips för att röra sig snyggt i högklackat?
Det är inget annat än träning och att höja smärtgränsen för vad fötterna klarar av …
Lena Hörngren

 

0