Kvalitet & Förnyelse

29
aug

Kvalitetsmässan på väg mot nytt rekord

Kvalitetsmässan 2011, som äger rum 15-17 november, är den tolfte i ordningen och ser ut att ha goda chanser att bli den största.

– Vi räknar med nytt rekord, det vill säga över 11 000 besökare. Vi ligger i dagsläget 25 procent över 2009 års motsvarande siffror och vissa hotell är redan fullbokade, säger Sven Wiberg, som är direktör för mässan och har varit med sedan starten.

Temat för årets mässa är Släpp fram det nya. Många besökare återkommer och lär känna igen mässans blandning av högt och lågt, strikt professionellt och mer personligt, nytta och nöje. Under de tre mässdagarna kommer 250 seminarier och 100 scenframträdanden att äga rum. Hittills är 150 utställare klara, fler är på ingång.

På seminarieprogrammet finns allt från kändisar som Amelia Adamo, Thomas Bodström och Stefan Einhorn till nischade specialistseminarier om exempelvis upphandling och processtyrning. Att göra programmet är ett komplicerat pussel med många bitar. Två års arbete inriktat på tre späckade dagar då allt ska klaffa. Sven Wiberg är nöjd med helheten och bredden i årets program och pekar endast motvilligt ut några han är mest stolt över:
–Extra guldkant är det till exempel att vi har halva regeringen på plats samt Kjell A. Nordström, P G Gyllenhammar och Bodil Jönsson, säger han.
Utöver det breda allmänna programmet erbjuder Kvalitetsmässan också allt fler nischade delarrangemang. För de förtroendevalda finns sedan förra mässan PolitikerDagarna och för forskarna GPMS – Göteborg Public Management Seminar. Nytt för i år är Vårdkvalitén, som arrangeras tillsammans med Vårdförbundet, Skolkvalitén, som är ett samarbete med Lärarförbundet, Skolledarförbundet, Friskolornas Riksförbund och SKL, samt Chef och Ledare ihop med Ledarna.

En annan viktig del av Kvalitetsmässan är utmärkelserna som delas ut under invigningsgalan på GöteborgsOperan. De är numera fem till antalet, GötaPriset, SveaPriset, Sveriges IT-kommun, Sveriges KvalitetsKommun och Sveriges Modernaste Myndighet. Utmärkelser som på sitt sätt bidrar till att Kvalitetsmässan ska uppfylla uppdraget från ägarna Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen, att stimulera utvecklingen av offentlig verksamhet mot ökad kvalitet och effektivitet.

LENA HÖRNGREN

0