Kvalitet & Förnyelse

27
nov

Med säker hand och lagom vass tunga

Britt-Mari Mattsson

Vid såväl invigningen och avslutningen av Kvalitetsmässan stod Britt-Marie Mattsson på Kongresshallens stora scen. I år liksom så många gånger förr, ledde hon programmet med säker hand och lagom vass tunga.

– Jag är inte helt säker, men tror att jag har varit med från början, säger hon, efter att ha avtackat den norske hotellkungen Petter A. Stordalen, ägare av Nordic Choice-kedjan, och arbetsmarknadsminister Hillevi Engström, som medverkade vid årets avslutning.

Under mässdagarna har hon också bland annat lett ett seminarium med en välkänd före detta göteborgare, Pehr G Gyllenhammar, som nyligen kritiserat ”dagens giriga näringsliv” i en debattartikel. Även Petter Stordalen kritiserade de företag som inte är med och bidrar till det lokalsamhälle där de är verksamma genom att betala skatt. Han anknöt därmed till debatten om riskkapitalbolagen och äldreomsorgen, som var ett återkommande ämne under mässdagarna.

Britt-Marie Mattsson tycker att det finns ett närmast journalistiskt förhållningssätt i Kvalitetsmässans sätt att jobba med programmet.

– Man tänker kreativt och hittar relevanta personer och spännande konstellationer. Det vet deltagarna, som kommer med höga förväntningar, säger hon

Som göteborgare tycker Britt-Marie Mattsson också att det roligt att Kvalitetsmässan ger så många människor möjlighet att bekanta sig med staden.

– Här finns mässan mitt i Göteborg, inte ute i något industriområde, vilket ger deltagarna chans att komma ut och se sig omkring, säger hon.

Även Hillevi Engström berömde i sitt avslutningstal den höga kvaliteten på Kvalitetsmässan, som hon ser som en viktig mötesplats och ett forum för dialog.

– Jag tycker att vi ibland överbetonar debattens betydelse, men det behövs också sammanhang där olika parter kan mötas och lyssna på varandras argument, sa hon.

LENA HÖRNGREN

0