Kvalitet & Förnyelse

27
nov

Nytt rekord för Kvalitetsmässan

Sven Wiberg

Sven Wiberg, direktör Kvalitetsmässan

Kvalitetsmässan har än en gång slagit rekord. 12 100 personer kom till Svenska Mässan 15-17 november. Det är en ökning med 1 000 personer, jämfört med det förra rekordet, som är från 2009.

– Vi är mycket nöjda, säger mässgeneralen Sven Wiberg, som har varit huvudansvarig sedan starten 1989.

4 700 av besökarna deltog i de 168 seminarier, som ingick i konferensprogrammet på temat Släpp fram det nya. Den största publikmagneten var Helena Bergström, som under rubriken Bitchen som bestämde berättade om att ta steget från skådespelare till regissör. Andra seminarier som lockade storpublik var Alf Rehns föreläsning om kreativitet och Jan Bylunds om besvärliga människor. 7 400 personer var mässbesökare. De hade bland annat tillgång till 164 utställares montrar plus över 200 öppna seminarier som en del av mässans öppna program.

Utvärderingen av årets mässa är inte klar, men preliminära bedömningar tyder på nöjda besökare. Vad är då styrkan hos Kvalitetsmässan, som får folk att år efter år resa till Göteborg i november?

– Att vi är de enda som knyter ihop verksamhetsutveckling med samhällsfrågor, är Sven Wibergs förklaring.

Efter en stunds betänketid lägger han till:

– Integriteten, ingen utomstående kan styra utan vi har besökarnas intresse i fokus och försöker låta båda sidor komma till tals.

Från årets program är han särskilt nöjd med samtalet mellan Pehr G Gyllenhammar och Britt-Marie Matsson. Även mötet mellan Carl Bennett och Åsa Romson blev givande. Och även om David Lega bytt roll från föreläsare till kommunalråd är han en person som kan fånga en publik och är väl värd att lyssna på.

19-21 november 2013 är det dags för nästa mässa. Arbetet med vad den ska innehålla börjar så smått efter nyår. Då börjar också arbetet med att hitta samarbetspartners och med deras hjälp bedöma vad som kan bli de hetaste frågorna. Sven Wiberg räknar med att vara på plats även vid den trettonde mässan.

– Jag hänger med ett tag till, säger han.

LENA HÖRNGREN

0