Kvalitet & Förnyelse

27
nov

Vad gör du på Kvalitetsmässan?

Kvalitetsmässan samlade i år över 12 000 deltagare. Kvalitet & Förnyelse frågade några av dem om vad de gjort och om deras intryck av mässan.


Lasse SwahnLasse Swahn, journalist Göteborg
Jag har för fjärde gången lett utfrågningarna på Kvalitetstorget. Totalt blev det under de tre dagarna 41 utfrågningar. Ett jätteroligt uppdrag eftersom här samlas så många intressanta personer från samhällslivets etablissemang, som har så mycket att bidra med. Störst publik var det under utfrågningen av integrationsminister Erik Ullenhag och SD-ledaren Jimmie Åkesson, men även Thomas Bodström och Mona Sahlin lockade många.

 

Helena Alila Ojala

 

Helena Alila-Ojala, enhetschef Karlstad
Vi är 22 enhetschefer som är här för att lära och få nya intryck. Roligast var föreläsningen av Elaine Eksvärd, som talade om kommunikation. Mest tänkvärt var Stefan Einhorn, som talade om ondska och godhet. Värdegrundsfrågorna är viktiga för oss inom äldreomsorgen.

 

 

 

Max WallenbergMax Wallenberg, kommunikatör på Svenska ESF-rådet
Vi har haft monter, där vår äppeljuice haft strykande åtgång. Vi har träffat folk från vår målgrupp och fått chansen att prata med många som inte känner till oss. Det här är första gången vi är med på mässan, men vi kommer nog tillbaka. Utöver alla dessa möten så var nog prisutdelningen på Operan höjdpunkten.

 

 

 

Anders Lindh

 

Anders Lind, kommunchef Kinda
Vi var nominerade till Sveriges KvalitetsKommun, vilket vi är väldigt stolta över eftersom det visar att det pågår aktivt kvalitetsarbete även i mindre kommuner. Så mässan var för oss både en chans att visa upp oss och att samla nya kunskaper. Här får man en samlad bild av vad som händer i det offentliga Sverige.

 

 

 

Anne-Marie JohanssonAnne-Marie Johansson, kvalitetssamordnare Västra Götalandsregionen
Jag är här en dag och har bland annat lyssnat på Teo Häréns föreläsning om kreativiet och Jan Bylund, som pratade om besvärliga människor. Det senare var väl mest underhållning, men jag tror att man behöver det också som inspiration. Av en slump hamnade jag också på en Öppet Hus-föreläsning med författaren Ann Heberlein, som jag uppskattade mycket.

 

 

 

 

Benita WestinBenita Westin, ombudsman Kommunal
Jag har stått i vår monter, där vi har haft väldigt mycket folk. Vi hade bestämt oss för att i år satsa på en fråga som inte i första hand rörde medlemmarna utan medborgarna, nämligen anhörigvården. Vi har haft en enorm efterfrågan på rapporten ”Hänger din mammas trygghet på dig” och har fått trycka nya exemplar. Man blir trött i ben och rygg av att stå i monter, men det är roligt med alla direktkontakter och att få skapa samhällsdebatt.

 

 

Anders AlmrothAnders Almroth, chef för miljöförvaltningen i Håbo
Det har varit mycket spännande och lärorikt, än roligare hade det varit om vi vunnit GötaPriset med Bålstapolarna. Ett seminarium som kommer att stanna kvar i minnet är ”Det uttrycksfulla ledarskapet”, med bland andra Pernilla August, eftersom det inte bara var en föreläsning utan också övningar. Förutom seminarierna har det också varit bra att träffa säljare och titta på olika verksamhetsstöd.

 

 

Kent Lindh

 

Kent Lindh, IT-utvecklare Karlshamn
Det har varit väldigt bra föreläsningar. Jag uppskattar särskilt Teo Härén, och Alf Rehn som pratade om kreativitet. Annars har jag mest varit på sådant som anknyter till jobbet, IT-agendan, IT-kommun och andra IT-frågor. Nu gäller det att omsätta idéerna när man kommer hem.

 

 

Thomas JohanssonThomas Johansson, ekonomichef Nora
Jag har varit här i tre dagar och valt seminarier utifrån tre spår, samhällsperspektivet, jobbperspektivet och den personliga utvecklingen. Det har bland annat handlat om den ekonomiska utvecklingen, om Lean och om kreativitet. Jag har också tittat på utställningarna, även om man som ekonom inte är intresserad av allt eftersom mycket rör vården.

 

 

 

Britt ArihnBritt Ahrin, arbetsmarknadschef Uddevalla
Det är första gången jag är på Kvalitetsmässan och det övergripande intrycket är att det är stort och svårt att välja. Jag har varit på två seminarier, ”Finns den goda marknaden” och ”Vem släpps in i framtiden?”. Båda var rätt akademiska och det gillar jag. I synnerhet framtidsseminariet väckte tankar om byråkratins representativitet och fick mig som byråkrat att känna igen mig.

 

 

 

Christina JohanssonChristin Johansson, ordförande Akademikerförbundet SSR
Jag har medverkat i seminariet ”Höga skatter – himmel eller helvete?”. Det är viktigt att vi som förbund finns med på den viktiga mötesplats, som Kvalitetsmässan blivit. Här får man chans att träffa inte bara de medlemmar som är här utan också politiker, tjänstemän och kollegor. Mässan är också viktig för att med stolthet lyfta fram allt det goda arbete som görs för att utveckla välfärden, inte minst genom att visa på goda exempel.

 

 

 

 

0