Kvalitet & Förnyelse

18
apr

Zlatan visar värdet av att vårda talanger

zlatan

David Lagercrantz, som skrivit boken Jag är Zlatan Ibrahimovic.

Tänk om det finns en ekonomistyrningens Zlatan någonstans där ute. Någon som har en enorm talang, men som också är lite jobbig. En som vägrar att smälta in och kräver utrymme och respekt. Risken är uppenbar att denna talang kommer att gå förlorad eftersom han bryter mot normerna. Precis som Zlatan höll på att gå förlorad för fotbollen när papporna i Malmö FF:s pojklag skrev en namnlista för att få bort honom från klubben.

– Att se värdet av att ha folk som skiljer ut sig är en av de saker man som ledare kan lära sig av Zlatan, säger David Lagercrantz, som skrivit boken Jag är Zlatan Ibrahimovic, som bygger på 100 timmars samtal med fotbollsstjärnan.

Boken har sålt 700 000 exemplar bara i Sverige redan innan pocketutgåvan kommit ut. Rättigheterna har sålts till 20 länder. Nyligen släpptes den i Zlatans nuvarande hemland Frankrike där uppmärksamheten blev stor. Framgången beror inte minst på att det inte bara är en bok om fotboll. Det är också en framgångssaga och en berättelse om det nya Sverige. Däremot är det nog inte många som tänkt på den som en bok om ledarskap, men på ett av Kvalitetsmässans seminarier kommer David Lagercrantz att prata om ledarskap à la Zlatan.

– I varje klubb där han träder in blir han en självklar ledargestalt, konstaterar David Lagercrantz.

Zlatan har inte skaffat sig sin position genom att vara trevlig och inställsam, tvärtom. Han har varit krävande och resultatinriktad, men han har också presterat och varit kreativ. Att han nu bär lagkaptensbindeln i svenska landslaget är ett officiellt erkännande av hans ledarroll och något han strävade efter vid återkomsten till landslaget. Men annars är inte Zlatan så noga med det formella och i Paris Saint Germain är han inte lagkapten.

– Det behövs inte, alla vet att det är Zlatan som lagets ledande spelare, säger David Lagercrantz.

I politiken talar man ibland om laget och jaget, med en självklar försäkran om att laget är det viktigaste. Även i fotboll är detta en balansgång. För Zlatans del handlade det i början väldigt mycket om jaget, men David Lagercrantz tycker att med åren har balansen ändrats:

– Han har mognat och blivit lagspelare.

Men ett lag består av personligheter. I de riktigt bra lagen trycker man inte ner starka och kreativa personer utan tar tillvara deras kraft och låter dem vara annorlunda. På så vis blir man, oavsett gren, ett bättre lag. Zlatan själv trivs bäst med auktoritära ledare med en vision, som Fabio Capello och José Mourinho. Tränare som ser låter spelarna utveckla sin kreativitet och som är starka nog att ge dem utrymme.

Zlatan fascinerar även utanför fotbollsplanerna genom att på en gång vara bad boy och förebild. Det senare inte minst bland dem som delar hans erfarenheter av att växa upp i förorten och som kan känna igen sig i hans revanschlusta. Hans historia ger dem hopp.

Men alla med Zlatandrömmar kommer inte att bli fotbollsstjärnor utan hamnar på alldeles vanliga arbetsplatser där cheferna måste våga se värdet av folk som skiljer ut sig. David Lagercrantz tycker att det är en katastrofal homogenitet idag, värre ju högre upp i hierarkin man kommer.

– Idrotten ligger före, näringslivet har allt att vinna på att ta tillvara den kraft som finns i det nya Sverige, säger han.

LENA HÖRNGREN

0