Kvalitet & Förnyelse

27
maj

Alla som deltar i Sveriges KvalitetsKommun blir vinnare

staty

Ändå sedan 2003 har Sveriges KvalitetsKommun utsetts i samband med Kvalitetsmässan. Till Sveriges KvalitetsKommun utses den kommun som lyckats bäst med att utveckla demokrati, service, arbetsmiljö och företagsklimat. Att medverka i Sveriges KvalitetsKommun ger mycket tillbaka. Att delta i utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun är ett bra sätt att ta ett steg vidare i utvecklingen. Det är en tävling med hjärta, där alla som deltar blir vinnare  i och med att kommunen får en konkret analys av sina förbättringsområden.

Att som kommun uppmärksammas i sammanhang som Sveriges KvalitetsKommun skapar engagemang och stolthet både bland medarbetare och medborgare. Den kommun som utses till Sveriges KvalitetsKommun förväntas bjuda in till ett eller flera avgiftsfria seminarier för att visa upp sina vinnande metoder och arbetssätt.

Vilken kommun som slutligen står som vinnare av titeln Sveriges KvalitetsKommun bestäms av en jury. Till grund för juryns beslut ligger alla delar i utvärderingen: egenbeskrivningen, Kommunkompassen, Resultatanalysen, den finansiella analysen och HME-undersökningen. Priset, som är en skulptur av konstnären Ernst Billgren och ett resestipendium på 50 000 kr, utdelas under Kvalitetsmässans invigningsgala på GöteborgsOperan. Vinnarkommunen äger rätt att använda logotypen för Sveriges KvalitetsKommun under två år fram till dess att nästa vinnare är utsedd.

Bakom utmärkelsen står Sveriges Kommuner och Landsting och Kvalitetsmässan samt NCC, Swedbank, Saco och Vision. I juryn sitter representanter för parterna.

Anmälan din kommun till Sveriges KvalitetsKommun senast 31 oktober 2016 på www.kvalitetskommun.se

0