UTVÄRDERING AV KVALITETSMÄSSAN

Den femtonde Kvalitetsmässan lockade som vanligt stor publik till Svenska Mässans lokaler i Göteborg, 4 500 konferensdeltagare och totalt 7 300 dagsbesök. Dessutom fanns 150 utställare på plats. Mässan bjöds som vanligt en blandning av yrkesmässig vardagsnytta, tankeställare och underhållning.

Så här tyckte några av talarna:

Ebba Busch Thor, partiledare Kristdemokraterna:

”Här på mässan tvingas kommunerna att fundera på vad som är vår största utmaning, men också vad vi är absolut bäst på och som vi kan dela med oss av till andra. Därför tycker jag Kvalitetsmässan är en väldigt viktig och prioriterad plats att komma till.”

Ulf Kristersson, partiledare Moderaterna:

”Kvalitetsmässan är rolig, tycker jag. Här får man chans att träffa människor som förstår sig på politik men som kanske inte sysslar just med sådant som vi partiledare sysslar med på dagarna.” 

Jan Gulliksen, professor, KTH:

”Digitalisering är idag verkligt hett. Många kommuner och myndigheter ser behov av digitala stödsystem, andra behöver förändra verksamheten i grunden med nya system. Det finns enorma möjligheter i digitaliseringen för att förnya och skapa högre kvalitet. Vi har haft flera fullsatta och jättebra seminarier här på Kvalitetsmässan.”

Så här tyckte några av utställarna:

Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande Helsingborgs stad:

”Vi tycker det är härligt att få visa upp oss på Kvalitetsmässan! Kommuner ska lära av varandra, så vi vill gärna dela med oss av alla goda exempel vi har. I år blev vi utsedda till Sveriges KvalitetsKommun, det är vi förstås stolta över. Vi vill gärna fortsätta vara med framöver.”

Kjell Stenudd, affärsutvecklare Aleris:

”Vi är engagerade och hungriga, och vill vara med och driva utvecklingen av privat vård och omsorg. Här på Kvalitetsmässan har vi nått fram till chefer och politiker ute i kommunerna. Vi har upplevt ett väldigt tryck, det är ett stort fokus på våra frågor just nu. Arrangemanget har varit fantastiskt!”

Robin Askelöf, marknadschef Hypergene:

”Kvalitetsmässan är avgörande för oss, vi är väldigt nöjda med årets mässa. Vi har en webbaserad produkt för en effektiv verksamhetsstyrning, planering, uppföljning och analys. Det här är ett unikt tillfälle att träffa många samtidigt. I botten handlar det om att bygga relationer, det är viktigast av allt.”

0