Vinnarkonferensen

Digital konferens | 11 november 2020

Möt vinnarna av Kvalitetsmässans utmärkelser!

Den 11 november är det premiär för Kvalitetsmässans vinnarkonferens. Här möter du mottagarna av Kvalitetsmässans fem utmärkelser, som delar med sig av sina erfarenheter och berättar om sitt utvecklingsarbete.

Syftet med Kvalitetsmässans utmärkelser är att stimulera utveckling inom de offentliga verksamheterna. Med hjälp av goda exempel från framgångsrika verksamheter främjas innovationer som förnyar och förbättrar offentlig sektor. 2019 års vinnare kan till exempel berätta mer om:

 • Innovation. Att skapa en organisation som ger utrymme för nya idéer
 • Vinnande ledarskap. Ledarskapets betydelse för att driva verksamheten framåt
 • Digitalisering. Att leda förändring i en digital tid
 • Samverkan. Effektiva samverkansmodeller utan stuprör
 • Verksamhetsutveckling. Att skapa en styrkedja där alla jobbar åt samma håll

allt om vinnarkonferensen (pdf)

Program

Varför en Vinnarkonferens?

Under Kvalitetsmässan 2019 delades fem nationella utmärkelser ut till förebilder från kommuner, regioner och stat. Nu har du chansen att ta del av erfarenheter från Kvalitetsmässans utmärkelsevinnare.

Den 11 november berättar de om sitt målmedvetna utvecklingsarbete, hur de har lyckats ta flera kliv mot en bättre verksamhet för medborgare och företag.

Konferensen är till för alla som har ett uppdrag att utveckla de offentliga verksamheterna och arrangeras i samverkan med SKR samt vinnarna av utmärkelserna, d.v.s. Sollentuna kommun, Lidingö Stad, Västra Götalandsregionen, Region Gävleborg och Upphandlingsmyndigheten.

Och vinnaren är … Sveriges medborgare och företag

När en offentlig verksamhet går bra är inte vinnarna enbart medarbetarna. De stora vinnarna är de verksamheten är till för.

Det pratas ofta om utmaningar, problem och dystra framtidsutsikter för Sveriges offentliga verksamheter. Och så skulle det mycket väl kunna vara, om man inget gör för att förbättra sina verksamheter. Men det har ju aldrig varit ett alternativ för alla de som arbetar i kommuner, regioner och statliga myndigheter. Det finns en anledning till att Sverige ses som en förebild för många andra länder.

Det offentliga Sverige har alltid varit bra på att hitta lösningar – tillsammans. På Kvalitetsmässans Vinnarkonferens gör vi det igen.

Vinnare 2019

 • GötaPriset
  Samverkande sjukvård
 • SveaPriset
  Appen Hipr, Region Gävleborg
 • Sveriges DigitaliseringsKommun
  Lidingö stad
 • Sveriges KvalitetsKommun
  Sollentuna kommun
 • Sveriges Modernaste Myndighet
  Upphandlingsmyndigheten

En katalysator för utveckling

Kvalitetsmässans fem nationella utmärkelser bidrar till att konferensprogrammet erbjuder en uppsjö av goda idéer och framgångsrika exempel på utveckling. Utmärkelserna fungerar som en utvecklingskatalysator för kommuner, regioner och statliga myndigheter som ligger i framkant och som gärna delar med sig av sina erfarenheter.

Kvalitetsmässans utmärkelser

Medarrangörer

Partners

0