Lunchseminarie – Microsoft: Behöver ketchupeffekten mer pengar eller bara mer tryck? 

Lunchseminarie – Microsoft: Behöver ketchupeffekten mer pengar eller bara mer tryck? 

Resurserna och möjligheterna finns för en tillgänglig smart välfärd, men använder vi resurser och möjligheterna på rätt sätt? Behövs det mer pengar eller modernare användning av AI och teknik? Eller är det modet och viljan som saknas?

Välkommen till ett lunchseminarium där vi först tillsammans med Daniel Akenine från Microsoft landar vart vi står idag och vilka möjligheter som ligger framför oss kring AI och teknik i välfärden. Därefter kommer Civilminister Erik Slottner landa in regeringens ambitioner och stöd för Sverige att lyckas med den digitala omställningen i en ekonomiskt utmanande tid.

Möt en panel som diskuterar omställningen i praktiken, som har erfarenheter både kring projekt som lyckas och misslyckas och som vet vad som krävs för att få saker gjort.

De inbjudna ledarna behärskar så väl mod som att tillse att beslutsfattande församlingar i kommunen och region har förutsättningar och underlag att ta de nödvändiga och ibland tuffa steg som behövs.

En fråga vi kommer ställa oss är om det är en revolution som behövs kring användning av teknik i välfärden, eller räcker det med evolution av vårt nuvarande sätt att driva och utveckla verksamheten?

Hur kramar vi fram effekten från välfärden?

Moderator: Louise Callenberg, programledare #bättredelat
Expert: Daniel Akenine, Nationell teknisk chef Microsoft
Civilminister Erik Slottner
Panel: Anna Rydén, områdesansvarig Prins Carl Philip och Prinsessan Sofias Stiftelse, Ingela Lidén, förvaltningschef digitalisering IT och MT på Region Skåne och Iwona Carlsson, digitaliseringschef Kungsbacka kommun.