Nacka kommun utsedd till Sveriges KvalitetsKommun 2021

Intresseanmälan för Sveriges KvalitetsKommun 2023 är nu öppen! Klicka här för att läsa mer!

Mats Gerdau, KSO Nacka kommun, och Victor Kilén, stadsdirektör Nacka kommun, tar emot priset Sveriges KvalitetsKommun 2021 av prisutdelare Anders Henriksson, 2:e vice ordförande SKR.

Utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun 2021 tilldelas Nacka kommun, en kommun som levererar välfärdstjänster av hög kvalitet till medborgarna inom alla områden. I enlighet med sin vision öppenhet och mångfald ger man medborgarna möjlighet att påverka tjänsterna och kommunens utveckling.

Nominerade till utmärkelsen var också Burlövs kommun, Höganäs kommun, Stockholms stad och Vallentuna kommun. Prisutdelningen ägde rum i samband med Kvalitetsmässans invigning den 2 maj.

Juryns motivering:

Nacka kommun levererar välfärdstjänster av hög kvalitet till medborgarna inom alla områden. Från samhällsbyggnad, skola och omsorg till kultur och fritid. Med en tydlig och etablerad styrmodell som fokuserar på resultat och effektivitet lyckas kommunen med målet att skapa en hög grad av värde från varje skattekrona.

Kommunens vision öppenhet och mångfald efterlevs både strategiskt och i det dagliga arbetet med att ge medborgarna möjlighet att välja och välja bort, och att kunna påverka tjänsterna och kommunens utveckling.

Nacka har erhållit utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun 2021 i hård konkurrens och är en värdig vinnare av priset som är en skulptur av konstnären Ernst Billgren och 50 000 kr.

Till Sveriges KvalitetsKommun utses den kommun som har lyckats bäst med att utveckla och förbättra demokrati, verksamheter, arbetsmiljö och samhällsbyggande.

Läs de nominerade kommunernas ansökningar

Ta del av kommunernas ansökningar till Sveriges KvalitetsKommun, med beskrivningar av hur kommunen arbetar för att förbättra demokrati, verksamheter, arbetsmiljö och samhällsbyggande:

burlöv höganäs nacka

stockholm vallentuna

Så tycker tidigare vinnare:

“Vi arbetar systematiskt med att säkerställa en hög kvalitet i alla våra verksamheter, med fokus på att ge bästa möjliga service till invånare och brukare, utifrån våra förutsättningar. Att få utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun är ett fantastiskt gott betyg som visar att vårt arbete ger resultat och att vi närmar oss målet att bli Sveriges mest attraktiva kommun.”

Henrik Thunes (M), kommunstyrelsens ordförande, Sollentuna (Sveriges KvalitetsKommun 2019)

”Vi är mycket stolta över att ha blivit Sveriges KvalitetsKommun. I Helsingborg vill vi möjliggöra hög livskvalitet för invånarna och stark livskraft för företagen. Deltagandet i Sveriges KvalitetsKommun har stärkt gemenskapen, engagemanget och viljan i hela organisationen i vår förändringsresa.”

Palle Lundberg, stadsdirektör Helsingborgs stad (Sveriges KvalitetsKommun 2017)

Sveriges kvalitetskommun arrangeras av:

0