Fyra kommuner nominerade till Sveriges KvalitetsKommun

VILKEN ÄR SVERIGES KVALITETSKOMMUN 2023?

Fyra kommuner är med och tävlar om titeln Sveriges KvalitetsKommun 2023: Arvika, Höganäs, Karlskoga och Ulricehamn har nominerats och går vidare i processen.

De nominerade kommunerna blir föremål för fortsatta granskningar, som inriktas på resultat, ekonomi och arbetsgivarroll. Vilken kommun som slutligen står som vinnare bestäms av en jury. Utmärkelsen delas ut under Kvalitetsmässans invigningskväll den 21 november.

Kontaktpersoner i nominerade kommuner:

Till Sveriges KvalitetsKommun utses den kommun som har lyckats bäst med att utveckla och förbättra demokrati, verksamheter, arbetsmiljö och samhällsbyggande. Det är 20 år sedan utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun inrättades. Botkyrka blev den första vinnaren 2003 och den senaste vinnaren är Nacka 2021.

läs mer om utmärkelsen

SÅ TYCKER TIDIGARE VINNARE:

“Vi arbetar systematiskt med att säkerställa en hög kvalitet i alla våra verksamheter, med fokus på att ge bästa möjliga service till invånare och brukare, utifrån våra förutsättningar. Att få utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun är ett fantastiskt gott betyg som visar att vårt arbete ger resultat och att vi närmar oss målet att bli Sveriges mest attraktiva kommun.”

Henrik Thunes (M), kommunstyrelsens ordförande, Sollentuna (2019)

“Nackas ambition är att vara bäst på att vara kommun. Konkret innebär det att vi ska vara bland de 10% bästa när det gäller mätbar kvalitet och bland de 25% mest kostnadseffektiva – inom alla områden. Resan till att bli Sveriges KvalitetsKommun har gett oss mer energi, riktning och struktur. Vårt mål med ansökan var att bli genomlysta och analyserade. Vi ville se våra styrkor, men framför allt våra förbättringsområden. Vi har nått vårt första delmål vilket är ett kvitto på att vi är på rätt väg och i rätt riktning.”

Mats Gerdau (M) & Victor Kilén, KSO resp. stadsdirektör, Nacka (2021)

Sveriges kvalitetskommun arrangeras av:

0