Sollentuna utsedd till Sveriges KvalitetsKommun 2019

Sollentuna kommun är utsedd till Sveriges KvalitetsKommun 2019. Ett väl fungerande samspel mellan politiker och tjänstepersoner samt ett tydligt styrsystem är några av de faktorer som lyfts fram i juryns motivering. Priset delades ut av Visions ordförande Veronica Magnusson under Kvalitetsmässans invigningsgala på GöteborgsOperan den 12 november.

Juryns motivering:

Sollentuna har i sin styrning tre övergripande mål: ”Trygghet och välfärd genom livet”, ”Hållbar och konkurrenskraftig tillväxt” och ”Attraktiv och effektiv organisation”. Ett väl fungerande samspel mellan politiker och tjänstepersoner samt ett tydligt styrsystem är några av orsakerna till att dessa mål genomsyrar organisationen och ger kraft för att kunna ge brukarna god service till en rimlig kostnad.

En god finansiell styrka, hög kvalitet och låga kostnader inom flera verksamheter gör att Sollentuna lättare kan möta flera av de utmaningar som Kommunsverige står inför idag.

De nominerade kommunerna var Luleå, Norsjö, Sollentuna, Vallentuna och Ängelholm.

Utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun delas ut vartannat år i samband med Kvalitetsmässan, och går till den kommun som har lyckats bäst med att utveckla och förbättra demokrati, verksamheter, arbetsmiljö och samhällsbyggande.

Tidigare vinnare är Botkyrka 2003, Umeå 2005, Lomma 2007, Stockholm 2009, Kungsbacka 2011, Örebro 2013, Kävlinge 2015 och Helsingborg 2017.

0