Sveriges Modernaste Myndighet

EN STATSFÖRVALTNING SOM BIDRAR TILL SVERIGES UTVECKLING

Den svenska statsförvaltningen av idag håller mycket hög klass. Det finns ändå ett behov av att stärka rättssäkerheten, modernisera och effektivisera den statliga förvaltningen ytterligare. Genom att delta i Sveriges Modernaste Myndighet kan din organisation bidra till fortsatt utveckling.

Sverige har 343 statliga myndigheter som arbetar för att medborgare och företag ska få en bra och effektiv service. Alla myndigheter, stora som små, är inbjudna att delta i utmärkelsen Sveriges Modernaste Myndighet. Uppdragen är olika och ofta unika, men utmärkelsen är upplagd så att alla myndigheter kan delta.

Sista dag för anmälan till Sveriges Modernaste Myndighet 2023 var den 10 maj.

mer information om utmärkelsen

– Utmärkelsen Sveriges Modernaste Myndighet är ett bra sätt att uppmärksamma myndigheters viktiga uppdrag samt den samhälls- och medborgarnytta som de bidrar till. Det ska därför bli intressant att ta del av hur verksamheterna har utvecklats utifrån de olika kriterieområdena. Jag är övertygad om att mer kan göras för att vässa myndigheternas verksamhet och hoppas att årets vinnare kan inspirera fler till fortsatt utveckling.

Natasa Ristic Davidson, statssekreterare vid Finansdepartementet och ordförande i juryn för Sveriges Modernaste Myndighet

HÅLLTIDER FÖR SVERIGES MODERNASTE MYNDIGHET 2023

10 maj. Sista dag för anmälan.

15 juni. Nominering av utvalda myndigheter.

11 augusti. Sista dag för nominerade myndigheter att lämna in en textbeskrivning av sitt utvecklingsarbete.

Augusti. Öppen hearing med de nominerade myndigheterna.

Oktober. Juryn utser en vinnare.

21 november. Utdelning av utmärkelsen Sveriges Modernaste Myndighet 2023 under Kvalitetsmässans invigningskväll.

21–23 november. Kvalitetsmässan arrangeras med bland annat ett seminarium med de nominerade myndigheterna och ett med den vinnande myndigheten.

Sveriges modernaste myndighet arrangeras i samverkan med:

0